Over Derk Rijpma

Rijpma Cassatie & Litigation is in 2019 opgericht door Mr. Derk Rijpma.

Derk is sinds 1991 advocaat, en werkt sinds 1997 als cassatieadvocaat. Begonnen bij het gerenommeerde advocatenkantoor Trenité Van Doorne (laatstelijk als partner), stapte Derk in 2001 over naar Ekelmans & Meijer Advocaten, waar hij tot en met maart 2019 werkzaam was. Daar heeft hij zich (als partner) toegelegd op cassatie (civiel) en burgerlijk procesrecht (arbitrage; litigation), maar ook op de rechtsgebieden goederenrecht, zakenrecht, verbintenissenrecht, aansprakelijkheidsrecht en internationaal privaatrecht. Derk maakte deel uit van de Commissie Fleers, die in 2007 het wetsontwerp over de landelijk civiele cassatiebalie heeft voorbereid. In de loop der jaren heeft Derk zich ontwikkeld tot een veelzijdig, betrouwbaar en toegankelijk cassatieadvocaat, met een indrukwekkend track-record.

Derk studeerde privaatrecht en rechtsfilosofie aan de Universiteit Utrecht. Hij vervulde zijn militaire dienstplicht als secretaris-plaatsvervanger bij de Krijgsraad te Arnhem. Hij is reserve-majoor b.d. der Militair Juridische Dienst.

Over Derk Rijpma

Rijpma Cassatie & Litigation is in 2019 opgericht door Mr. Derk Rijpma.

Derk is sinds 1991 advocaat, en werkt sinds 1997 als cassatieadvocaat. Begonnen bij het gerenommeerde advocatenkantoor Trenité Van Doorne (laatstelijk als compagnon), stapte Derk in 2001 over naar Ekelmans & Meijer Advocaten, waar hij tot en met maart 2019 werkzaam was. Daar heeft hij zich (als partner) toegelegd op cassatie (civiel) en burgerlijk procesrecht (arbitrage; litigation), maar ook op de rechtsgebieden goederenrecht, zakenrecht, verbintenissenrecht, aansprakelijkheidsrecht en internationaal privaatrecht. In de loop der jaren heeft Derk zich ontwikkeld tot een veelzijdig, betrouwbaar en toegankelijk cassatieadvocaat, met een indrukwekkend track-record.

Derk studeerde privaatrecht en rechtsfilosofie aan de Universiteit Utrecht, en vervulde zijn militaire dienstplicht als secretaris-plaatsvervanger bij de Krijgsraad te Arnhem. Hij is reserve-majoor b.d. der Militair Juridische Dienst

Rijpma Cassatie & Litigation
WTC The Hague Business Center
Prinses Margrietplantsoen 33
2595 AM Den Haag

T: +31 70 2390014
M: +31 6 543 672 77
E: rijpma@rijpma-cassatie.nl

Kvk: 27187340

Disclaimer

Rijpma Cassatie & Litigation is de handelsnaam van Mr. D. Rijpma Advocatuur B.V. Op alle werkzaamheden zijn de algemene voorwaarden van Rijpma Cassatie & Litigation van toepassing. Deze zijn te raadplegen op www.rijpma-cassatie.nl. Iedere aansprakelijkheid is beperkt tot de som van hetgeen in het desbetreffende geval door de beroepsaansprakelijkheidsverzekeraar van Rijpma Cassatie & Litigation wordt uitbetaald, en het eigen risico dat volgens de verzekering niet ten laste van de verzekeraar is.

Algemene Voorwaarden
Cookie Statement
Privacy Statement
Kantoorklachtregeling

NEEM CONTACT OP